Pavasario džiaugsmą temdo pavasarinė alergija?

Pavasario džiaugsmą temdo pavasarinė alergija?

Pavasario kasmet laukiame kaip išganymo po rodos nesibaigiančios pilkos žiemos.  Bet tiems kam bundanti gamta pažadina pavasarinę alergiją - tai labiau varginantis metas, kurį norisi kur nors tiesiog pratūnoti. Tačiau yra natūralių būdų, kurie gali padėti palengvinti pavasarinę alergiją - tai medicininiai grybai CHAGA ir REISHI. 

Kaip mūsų kūne kyla alerginė reakcija? 

Šie adaptogenai yra tarsi maži imuninės sistemos treniruokliai. Mūsų organizmas turi puikią gynybos sistemą, kuri leidžia įveikti visokiausius nepageidaujamus organizmus, galinčius mums pakenkti. Tačiau kartais imuninė sistema per daug uoliai imasi šio vaidmens ir pradeda mus ginti net nuo nekenksmingų organizmų ir medžiagų, tokių kaip žiedadulkės. Tokiu atveju įvyksta visa seka reakcijų - vadinamos putliosios ląstelės ima išskirti histaminą, skirtą kovoti su alergenais. Histamino poveikis organizmui yra panašus į uždegimą. Jis plečia kraujagysles, todėl jos tampa „pralaidesnės“, o tai sukelia patinimą ir niežėjimą. Todėl dėl išsiskyrusio didesnio histamino kiekio pasireiškia visa virtinė varginančių veiksnių, tokių kaip akių paraudimas ir perštėjimas, varvanti nosis, čiaudulys. 

Esant ūmioms alerginėms reakcijoms paprastai vartojami vaistai, kurie blokuoja histamino išskyrimą. Tačiau ne visi šiuos vaistus nori vartoti, nes jie pasižymi tokiu šalutiniu poveikiu kaip mieguistumas, galvos svaigulys ar galvos skausmas. 

REISHI ir CHAGA - natūralus būdas palengvinti pavasarinės alergijos simptomus

Norintiems pabandyti alergines reakcijas palengvinti natūraliomis medžiagomis, siūlome pasidomėti medicininiais grybais - REISHI ir CHAGA. Tyrimai rodo (1, 2), kad šie grybai gali padėti sumažinti alergines reakcijas. 

Kokiu būdu REISHI ir CHAGA gali padėti esant alerginėms reakcijoms? 

  • Histamino blokavimas: REISHI ir CHAGA sudėtyje yra specialių molekulių, vadinamų triterpenais. Šios medžiagos veikia kaip natūralūs antihistamininiai vaistai, padedantys išvengti histamino išsiskyrimo iš putliųjų ląstelių. Taigi jums gali pagerinti histamino sukeltus nemalonius simptomus, nesukeliant mieguistumo, kurį gali sukelti tradiciniai antihistamininiai vaistai.
  • Imuninės sistemos pusiausvyra: Grybuose gausu beta gliukanų - sudėtingų cukrų. Beta gliukanai pasižymi imunomoduliaciniu poveikiu, taigi jie gali tiek pažadinti apsnūdusią imuninę sistemą, tiek apraminti, kai ji per daug įsisiautėja, kaip kad nutinka alerginės reakcijos metu. Šios veikliosios medžiagos veikia kaip maži pasiuntiniai, raminantys pernelyg aktyvią imuninę sistemą ir mažinantys jos jautrumą nekenksmingiems alergenams.
  • Žarnyno sveikatos herojai: Ar žinojote, kad jūsų žarnynas vaidina svarbų vaidmenį alergijos atsiradimui? Jame yra daug gerųjų ir blogųjų bakterijų, todėl labai svarbu užtikrinti sveiką jų pusiausvyrą. Grybai yra prebiotikai, t. y. jie maitina gerąsias žarnyno bakterijas. Tokia laiminga žarnyno mikrobiota padeda palaikyti sklandžią visos sistemos, įskaitant imuninę sistemą, veiklą, o tai gali sumažinti alergijos simptomus.

Grybai nėra stebuklingas vaistas, tačiau jie gali būti galinga natūrali priemonė, padedanti suvaldyti alergiją ir vėl džiaugtis pavasariu!

* Ši informacija yra informacinio pobūdžio. Dėl maisto papildų vartojimo reikėtų pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

 

Grįžti į tinklaraštį